Wheels24.co.za | WATCH | Sex bil namn med konstiga historier bakom dem

0
14

Fordon i styrelsen har alla med namn från olika källor. Även om vissa är lätta att förstå, det finns några främmande ursprung på tillfälle. Här är en handfull av dessa underligheter…

Till exempel, visste du det populära Toyota Yaris namn kommer från en kombination av den grekiska och tyska mytologin, ta “charis” som avser gudinnor med egenskaper såsom charm och skönhet, och byter ‘Ch’ för ‘Ya’- som innebär ‘ja’, tyska, för ja.

Nissan ‘ s funky Juke crossover har namnet härstammar från ‘Jukebox’ och används eftersom det är kopplat till ungdomlig frihet och att våga.

Någonsin undrat hur sydkoreanska biltillverkaren Ssangyong beslutat om namnet Rexton för deras SUV? Tja, det latinska ” Rex “och engelska” ton “är kombinerade för att skapa namn som är avsedda att det betyder “härskare tonen”.