Wheels24.co.za | WATCH | Zes auto namen met vreemde verhalen achter hen

0
11

Voertuigen over de hele linie zijn de namen van verschillende bronnen. Hoewel sommige zijn makkelijk te begrijpen, er zijn een paar vreemde oorsprong op de gelegenheid. Hier zijn een handvol van die eigenaardigheden…

Bijvoorbeeld, wist u dat de populaire Toyota Yaris naam is afgeleid van een combinatie van de griekse en duitse mythologie, waarbij ‘charis’ die betrekking heeft op de godinnen met kwaliteiten zoals de charme en schoonheid, en verwisselt de ‘Ch’ voor ‘Ya’- betekent ‘ja’, duits voor ‘ja’.

Nissan ‘ s funky crossover Juke heeft zijn naam is afgeleid van ‘Jukebox’ en gebruikt, omdat het is gekoppeld aan jeugdige vrijheid en durf.

Ooit afgevraagd hoe de Zuid-koreaanse autofabrikant Ssangyong besloten op de naam Rexton voor hun SUV? Goed, het latijnse ‘Rex’ en engels ‘toon’ worden gecombineerd om de naam wordt bedoeld ‘de heersers toon’.