Apple is van mening verhuur iPhone-gebruikers veranderen hun standaard apps

0
16

Volgens een nieuw rapport van Bloombergis Apple overweegt de openstelling van zijn iOS-en iPad OS, zodat gebruikers kunnen kiezen hun eigen standaard apps. Daarnaast is de Cupertino tech reus kan ook open zijn HomePod luidspreker aan derden muziek streaming diensten zoals Spotify en Pandora. Het rapport komt uit niet nader genoemde bronnen dicht bij de situatie. Apple heeft nog geen officiële reactie op de zaak.

Volgens de nieuwe ontwikkeling, Apple is op zoek naar geeft u de keuze om te selecteren van een derde partij, de webbrowser en mail-app voor starters. Het bedrijf heeft lange tijd onder de loep genomen voor het vergrendelen in de native apps als ingebrekestelling zonder dat de gebruiker de mogelijkheid om ze te veranderen.

Spotify met name een klacht ingediend bij de Europese Commissie afgelopen Maart over Apple ‘ s anti-competitieve praktijken met betrekking tot de bediening van de App Store. Apple werd ook gedrukt door het AMERIKAANSE Huis van Afgevaardigden antitrust-paneel in een hoorzitting van vorig jaar.

De nieuwe beweging is gekletst te komen zo vroeg als iOS 14 maar we zullen moeten wachten voor meer bevestiging van Apple ‘ s kant.