Övergripande bedömning av den eskalerande ekonomiska effekterna av COVID-19 på mässor och utställningar

0
8

Minst 134 miljarder kronor euro (USD 145 miljarder) av kontrakt inte har slutits händelser inte sker som planerat genom Q2 2020. 81.6 bm. euro (EUR 88,2 miljarder) av den totala ekonomiska produktionen kommer inte att genereras med anknytning till utställningen industrin i slutet av Q2.

googletag.cmd.push(function() {googletag.display(‘leaderboard0_728x90’);})

PARIS – UFI, Den Globala Sammanslutningen av Utställningen Industrin, släpper uppdaterade globala siffror som återspeglar den påverkan som handeln visar förskjutningar och avbokningar är med för både utställande företag, liksom för mässa industri runt om i världen.

Baserat på OFI-uppgifter, beställningar som utställande företag kommer inte att säkert lägga till upp till 134.2 miljarder euro (USD 144.9 miljarder euro) globalt, projektering till slutet av andra kvartalet till 2020. Detta är en ökning med nästan 5 gånger figur rapporterade förra veckan (23 miljarder) som tog hänsyn avbokningar endast fram till slutet av det aktuella kvartalet.

“Just nu, de marknadsplatser som industrier förlitar sig på att handeln är stängd runt om i världen. Detta är utan motstycke. Massa nedläggningar av händelser i förhållande till COVID-19 har nu också nått Nord-och Sydamerika, vilket innebär att hela det globala utställningar och evenemang industrin stannar”, säger Kai Hattendorf, OFI VD / koncernchef.

Med anknytning till utställningen industrin, €81.6 miljarder (USD 88,2 miljarder) av den totala ekonomiska produktionen inte kommer att genereras i slutet av Q2. Uppdelade i regioner respektive totala ekonomiska påverkan som inte kommer att genereras är:

  • 21,8 miljarder euro (EUR 23,6 miljarder) och 378,000 FTE jobb för Asien/Stilla havet,
  • 28,8 miljarder euro (31,1 miljarder USD) och 257,000 FTE jobb för Europa,
  • 29.2 miljarder euro (USD 31.6 miljarder) och 320 000 FTE jobb för Nordamerika.

Ryggraden i utställningar industrin är många mikroföretag och små företag, och bristen på affärer så att dessa vid omedelbar risk för konkurs. Som branschens globala branschorganisation, OFI arbetar med många nationella föreningar att hjälpa till att säkra regeringen och regionalt stöd för företag som är i dåligt skick. Från Hong Kong till Danmark, har det funnits flera exempel på redan av ekonomisk lättnad för vår bransch. “Vi uppmanar alla regeringar för att säkra framtiden för vår bransch genom förestående bidrag och kredit program. Deras investeringar nu kommer att betala sig mycket bra. Vi kommer att bygga och driva marknadsplatser och mötesplatser för alla sektorer och branscher att mötas och göra affärer efter pandemin – vår bransch är den snabbaste av alla snabba puckar till någon ekonomisk återhämtning”, säger Hattendorf.

Inte främmande för anpassning, utställningsplatser runt om i världen är samtidigt erbjuda sitt stöd till respektive hälso-och sjukvården. “Många av våra medlemmar är att stödja de akuta krisen i sina respektive städer, bygga tillfälliga bostäder och installera sängar i fall de lokala sjukhusen inte klarar av att hantera efterfrågan. Det är alltid ödmjuk för att se hur vår bransch kommer tillsammans i svåra tider”, säger Hattendorf.