Wheels24.co.za | DRIVIT | Audi TT träffar sweet spot

0
15

En vän till mig twittrade något ganska intressant, och han frågade: “vad är den första bil du tänker på när du hör ett visst bilmärke?”.

Vilket leder mig in på TT, den första bil som jag förknippar med Audi. Den ursprungliga TT, uppkallad efter den berömda Isle of Man Tourist Trophy (TT) motorcykel race, när den lanserades 1998 inte ser alltför olika från begreppet.

Legendarisk bil designern Peter Schreyer är mannen som låg bakom pennan som utformats för TT.

Dess vackra linjer och utmärkande kurvor gjort den sticker ut bland andra kupéer från konkurrenter. När jag ser en på vägarna nu, jag försöker att åtminstone snegla på det för ett par sekunder, eftersom det är en fantastisk letar bil som har åldrats vackert.

Jag ska lägga mitt huvud på ett block och säga att det är en bestämd framtida klassiker.

Bild: Audi

TT är nu i tredje generationen, och jag har nyligen haft september version på prov. Den har nu ett långt skarpare utseende med en front som domineras av en tre-dimensionell single-frame kylargallret, och stora sidan luftintag.

En blick på profilen för TT avslöjar en vacker, elegant form. På baksidan, de två feta avgaspipor avsluta saker ganska fint, och tips på bilens sportiga avsikter.

Låt oss komma till varför jag tror Audi har träffar sweet spot med TT, hytten är utmärkt med en chunky flatbottnad ratt och 31 cm display som visar alla indikatorer. Audi har några av de bästa ergonomiskt ljud stugor, och TT: s är rätt upp.

Bild: Quickpic

Vad är det som ska köra?

Modellen är under översyn är märkta 45 TFSI S Tronic, och drivs av en smidig 2,0-liters turboladdad bensinmotor med 169kW och 370Nm kopplad till en sjuväxlad s-tronic.

Audi citat a 0-100km/h sprint tid på 5,9 sekunder och jag tvivlar inte för en minut. Audi har tweaked lådan att erbjuda nära-tal lägre växlarna för en häpnadsväckande acceleration av linjen.

Plocka ett par av de kurviga vägarna och TT visar upp med grepp, balans, och anständigt styrkänsla. Det är en trevlig bil att köra och en som kan avnjutas som används till arbete och tillbaka (om du är singel eller inte har några barn), och även njuta på helgen.

Den har en härlig djupt morrande, och dyker och smällar som alla dessa modifierade blåst fyra-cylindriga motorer att göra. Med ett utropspris på R670 000, TT är definitivt en ” du ” köpa. Denna bil är inte för en familj eller för att flytta runt saker i.

Det är en elegant coupé som har en blodig bra motor och belönar föraren med strålande köregenskaper. Det är en bil Peter Schreyer och hans team skulle vara stolt över också.

Bild: Quickpic