Wheels24.co.za | Sykkel gjennomgang | Ridning Triumph ‘ s Rocket 3

0
33

Som lovet i løpet av lokale lanseringen av den nye Triumph Rocket 3, Triumph Sør-Afrika tillatt meg å ri dyret på onsdag, Mars 25, slo den nasjonale coronavirus låsing av bare to dager.

Det var en bitter-søt erfaring, fordi mens jeg åpne (og allerede merkbart roligere) veier i Hekpoort området i Gauteng, jeg var fullstendig klar over det faktum at dette skulle bli min siste fritids sitte på en sykkel for en stund.

Jeg var blitt med på tur med Triumf Sør-Afrika administrerende DIREKTØR Bruce Allen og en kollega fra en annen publikasjon, og samtalen over brunsj var forutsigbart dominert av vårt felles ønske om effekten at det truende lockdown, som unektelig er nødvendig som det var, ville ha på landet er allerede skjør økonomi.

Men alt det gjorde ingenting for å ta oppmerksomheten bort fra opplevelsen av å kjøre verdens største kapasitet til produksjon sykkel. På 2500cm3, Rocket 3 motorens kapasitet overstiger det som om de fleste biler, nesten dobbelt så mye som i den populære B-segmentet kombi som er allestedsnærværende på Sør-Afrikanske veier. Bolig en motor i den størrelsen tilsier design tilnærming, og Raketten 3 presenterer en liten motorsykkel som ikke er sannsynlig å bli tatt for å være noe annet.

2020 Triumph Rocket 3. Bilde: Wheels24 / Dries van der Walt

Skremmende ved første

Til tross for at ikke veldig høye, selve hoveddelen av sykkelen er noe skremmende ved første øyekast. Denne følelsen er ikke fjernes når du svinge en etappe over, fordi det er da du innser hvor stort bildet faktisk er. Når det er sagt, så snart hjulene begynner å rulle, og føttene er på pinnene, trusler faktor forsvinner med forståelsen av at, til tross for sin bulk, Rocket er veldig godt balansert.

Det bærer vekten lav i rammen, og størrelsen ser ut til å smelte bort som hastighet fanger opp, slik at når du kommer til det første lyskrysset, har du glemt at du sitter langs en maskin av desidert uvanlig proporsjoner.

Sandton gater er ikke stedet for å utforske grensene for Raketten er uhyre dreiemoment, men det gjorde det mulig for meg å utvikle en forståelse for den usedvanlig glatt rask-shifter. Jobber både opp og ned, skift er umiddelbar og rykk-gratis, selv ved lavere turtall. Med en sykkel som kan bli ridd på høygir mesteparten av tiden, en quick-shifter kan virke unødvendig, men dette fungerte så bra at jeg fant meg selv kjører opp og ned gjennom forholdstall for ren moro av det.

Vi snart treffe motorvei, og med den relative mangel av trafikk, kunne jeg begynne å spille med full gass. Dreiemoment var alt jeg forventet, og deretter noen. Vri gassen wide open i noe utstyr, og Raketten tar av som den velkjente skåldet katten forlater kroppen fanget mellom de to følelser av armene blir revet løs fra sine sokler og hendene anstrengt til sitt ytterste for å opprettholde et grep på styret.

2020 Triumph Rocket 3. Bilde: Wheels24 / Dries van der Walt

Zooming forbi

På den annen side, hvis du gir vri grep i den forbindelse er det krav, dreiemomentet er spennende, men overkommelig. Forbikjøring blir en ikke-begivenhet – du kanten opp til hva som er foran deg, må du vente en kort gap i den møtende trafikk, vri på gassen og zoom forbi det i blinking av øye.

Highway ga vei til noen twisty backroads, og jeg fant ut at Raketten er ikke uvillig til å raske svinger. På dette punktet på ruten, jeg var på Raketten 3 R, den “sporty” naken versjon med footpegs nesten rett under hoftene. Dette ga meg muligheten til å ta den vanlige vekten fremover kjørestilling, og jeg kunne angripe kurver med selvtillit.

Mens ingen sportbike, Rocket forblir stabilt gjennom twisties, noe som gjør det nok en gang lett å glemme hvor stor og tung den faktisk er.

Etter brunch, byttet jeg til GT. På denne versjonen, vil du få en velkommen frontruten, og footpegs sett mer frem for en avslappet kjørestilling. Jeg er ikke en cruiser person, men til min store overraskelse fant jeg ut at jeg foretrukket GT til R. Den lille skjermen var utrolig nyttig i å forebygge kroppen min fra å opptre som en dra sjakten, og footpegs ikke var så langt frem at jeg ble tvunget inn i den fryktede C-formet kjørestilling.

2020 Triumph Rocket 3. Bilde: Wheels24 / Dries van der Walt

Ideell for lang avstand

Selv om disse små endringer til den samme rammen som deles av de to variantene laget GT føle deg som en annen sykkel helt, den beholdt jordnær håndtering av R, og etterlot meg å nyte twisties på vei tilbake så mye som på sine søsken.

Det nye Rakett 3, rettet hovedsakelig på det AMERIKANSKE markedet, der lange, rette veier og lave fartsgrenser på rekkefølgen av dagen, er uten tvil en nisje sykkel. Slik det er usannsynlig å appellere til et bredt publikum lokalt, men en ting er sikkert: hvis jeg ble tilbudt en for en tur ned til Cape Town, jeg ville ta den med nary et sekund tenkte.

2020 Triumph Rocket 3. Bilde: Wheels24 / Dries van der Walt

SPESIFIKASJONER:

MOTOR & OVERFØRING
Type: I linje tre-sylindret, vannavkjølt, DOHC
Kapasitet: 2458 cm3
Maks Strøm: 123kW @ 6000r/min
Maks Dreiemoment: 221Nm @ 4000r/min
Siste Stasjon: Aksel, skrå-boksen
Clutch: Våte, multi-plate hydraulisk operert, dreiemoment hjelpe
Girkasse: seks-speed

2020 Triumph Rocket 3. Bilde: Wheels24 / Dries van der Walt

KABINETTET

Ramme: Full aluminium-ramme
Swingarm: ensidig, i støpt aluminium
Foran Hjul: 17 x 3,5 i støpt aluminium
Bak Rattet: 16 x 7,5 i støpt aluminium
Front Dekk: 150/80 R17 VRear Dekk: 240/50 R16 V
Forhjulsoppheng: Showa 47mm opp-ned 1 1 kassett foran forks, komprimering og rebound regulatoren. 120mm reise
Fjæring bak: Fullt justerbar Showa piggyback reservoaret RSU med ekstern hydraulikk preload adjuster, 107mm bak rattet reise
Foran Bremser: Dual 320mm plater, Brembo M4.30 Stylema 4-stempel radial helstøpt callipers, Svinger ABS
Bak Bremser: Enkelt 300mm plate, Brembo M4.32 4-stempel helstøpt calliper, Svinger ABS
Instrumentet Skjerm: TFT multi-funksjonell

2020 Triumph Rocket 3. Bilde: Wheels24 / Dries van der Walt

MÅL OG VEKTER

Bredde (styret): 889mm
(w/ut-speil): 1065mm
Sete Høyde: 773mm
Akselavstand: 1677mm
Tørr Vekt: 291kg
Tank Kapasitet: 18L
Drivstofforbruk: 6.82-l/100km (påståtte)