Wheels24.co.za | Alonso ‘vet bäst’ om F1 tillbaka med Renault – Carlos Sainz snr

0
7

Fernando Alonso “vet bäst” när det gäller att besluta om att återvända till Formel 1 nästa år.

Det är den bild av framtiden Ferrari föraren Carlos Sainz far och namne, när han tillfrågades av Italiens Sky Sport 24 att kommentera spekulationer länka vän till familjen Alonso med Renault för 2021.

På framsidan av det, som återvänder från sabbatsår med Renault är ett riskabelt drag för 38-årige Alonso, efter att Daniel Ricciardo tog beslutet att fly mitt rapporter om stora ekonomiska problem i moderbolaget.

Enligt uppgift, ha säkrat en €5 miljarder regeringen-stödda lån, Hyundai är nu redo att stänga bilfabriker och meddela miljarder i besparingar.

Ett annat rykte är att Liberty Media skulle hjälpa Renault att betala Alonso.

Rally legend Carlos Sainz snr sade: “Fernando har rätt att besluta att göra vad han vill. Jag skulle bli glad över att se honom på banan igen, men han vet bäst av alla vad de ska göra. Som en vän och fan, jag kommer att respektera vad han bestämmer sig för.”

Vad är din åsikt om Fernando Alonso eventuellt återvänder till F1? E-post oss.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg som delas av Fernando Alonso (@fernandoalo_oficial) den Feb 7, 2020 8:01på PST

Inte en em-vinnande bil

Men Alonso tidigare Daytona lagkompis, Renger van der Zande, tycker att Spanjoren ska motstå lockelsen av att återvända till F1 med Renault.

Sa han till Algemeen Dagblad tidningen: “För berättelsen, en comeback med Renault är naturligtvis mycket trevligt. Men jag kan inte se Renault på att bli världsmästare nästa år. Och om Alonso går någonstans att köra, bör det vara med ett lag som kan vinna.

“Om han kommer tillbaka, han kommer att ha en enorm drive för att bevisa sig själv. Men han lämnade F1 för att prova andra saker – Daytona, Indy, Dakar. Och han kommer inte att ha mycket till val om han återvänder nu. Kanske kommer han göra det om han får ett riktigt bra erbjudande, men jag vet inte riktigt förväntar sig att det ska hända. Jag förstår att folk vill se det hända, men titta bara på hur Michael Schumacher klarade sig. Han var absolut den bästa, men inte när han återvände.

“Jag tror att Alonso har mer att förlora än att vinna genom att komma tillbaka.”

HÅLL dig UPPDATERAD på de senaste Hjul nyheter genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg som delas av Fernando Alonso (@fernandoalo_oficial) 21 Mar 2020 8:04am PDT