Wheels24.co.za | SE | Hur augmented reality är att förändra bilindustrin

0
7

I 2017 bilindustrin spenderade $210 miljoner på augmented reality (AR) och virtuell verklighet över hela världen, år 2025 biltillverkare är planerade att spendera $673.6 miljarder år 2025. Det är en 320 000% ökning på åtta år, enligt Vanarama.

Howstuffworks.com beskriver AR “en blandning av digitala interaktiva element – som bländande visuella överlägg, sorlande och haptisk återkoppling, eller andra sensoriska prognoser – i våra verkliga miljöer.”

Medan VR kan enkelt definieras som “användning av dator-teknik för att skapa en simulerad miljö”, enligt Marxentlabs.com

Låt oss undersöka varför så mycket pengar som plöjs ner i AR och VR och används redan av gillar BMW, Jaguar, Mini och Mazda i sin produktion modeller.

4 sätt augmented reality kommer att förändra bilindustrin pic.twitter.com/crmfSRdlEB

— Wheels24 (@Wheels24) Maj 20, 2020

Teamet på Vanarama har gjort en intressant klipp (ovan) som illustrerar fyra tekniker som vi eventuellt kommer att ingå i framtida produktion modeller.

Läs den ursprungliga artikeln här.

Intelligent Kartläggning av Terräng – En kamera som används för att spåra vägen och förse föraren med navigering instruktioner och information över objekt live via en AR-nav-skärmen, säger Vanarama. Mercedes-Benz s GLE erbjuder denna teknik i vissa regioner.

Förstärkt Marknadsföring – det Här är mycket intressant. Reklam kommer att tas till en ny dimension som AR visar via vindrutan priset på varan, betyg och öppnings-och stängningstider för förarna när de passerar en anläggning.

Din bank kan visa när de passerar din lokala filial.

Automatisk Parkering Stöd – som Redan används i BMW och Volvo-modeller, en kamera i samband med AR visar en drone-view bild av området runt bilen för att hjälpen parkering.

Framtida teknisk kunde meddela förare av en tom parkering plats i en hel del och uppmana föraren via en anmälan på vindrutan. Det kan även visa för föraren hur mycket kostnaden för parkering är per timme.

Intuitivt Trafiksäkerhet – AR-används på många bilar att göra biståndet förarens säkerhet genom användning av en heads-up-display som visar hastighet och olika vägskyltar. I framtiden, biltillverkare kommer att kunna informera förare av ogynnsamma väderförhållanden.

En annan innovativ bit av teknik är att visa texter eller samtal på vindrutan, vilket eliminerar behovet av att fumla med din mobiltelefon när du kör, vilket är olagligt.

Bild: Vanarama

Läs den ursprungliga artikeln här.

Sammanställt av Sean Parker