Wheels24.co.za | Audi brand Formel E-föraren Daniel Abt efter sim-racing skandal

0
21

Formel E Audi fungerar föraren Daniel Abt publicerade en känslomässig ursäkt på tisdag kväll (26 Maj), och tog fullt ansvar för att låta en professionell sim-racer för att konkurrera om honom under “Race Hemma Utmaning” förra helgen.

Audi Sport sade i ett uttalande: “Daniel Abt inte köra sin bil i kvalet och race på femte händelse om” Ras Hemma Utmaningen ” om 23 Maj själv, men låt en professionell Sim-Racer göra så.

“Han direkt bett om ursäkt för detta på följande dag och accepterat diskvalificering. Av denna anledning, Audi Sport har beslutat att stoppa Daniel Abt med omedelbar verkan.”

Men i Abt: s YouTube-video den 27-åringen sa att Audi hade brutit banden med honom. “Vi kommer inte att få tävla tillsammans i Formel E längre, och samarbetet har upphört. Det är en smärta som jag aldrig känt på detta sätt i mitt liv”, Abt sade i ett klipp som har setts över 350 000 gånger.

Den femte virtuell tävling är en del av Formel E s ‘Ras Hemma Utmaning” – serien och Abt hade 18-åriga sim pro driver Lorenz Hoerzing att ta hans plats i den händelse, enligt Techcrunch.

Hoerzing slutade på tredje plats i loppet, men när Abt inte ta del i den post-race intervju flaggorna togs upp. Abt dömdes att betala 10 000 euro till välgörenhet för det inträffade, men hans handlingar kostar honom hans plats.

Följ @Sean_ParkerSA

Titta på hela videon nedan för att ta reda på hur det var planerat: