De Snapdragon 875 zal naar verluidt ondersteuning 100W snel op te laden, duur

0
11

Een belangrijk selling point van de Snapdragon 875 wordt de ondersteuning voor 100W snel opladen, zegt leakster Digitale Chat Station. Dit zal de handel worden gebracht als een extraatje voor gaming telefoons met grote batterijen als het vermindert de downtime tussen gaming sessies.

Qualcomm verwacht wordt dat de invoering van de 875 in December en ze klaar te hebben voor telefoons in het 1e kwartaal van volgend jaar. De chip is naar verluidt al worden in massa geproduceerd door TSMC op een 5nm knooppunt. Het kunnen gebruik maken van de nieuwe Cortex-X1 als de voornaamste kern, plus drie Cortex-A77 voor de grote kernen.

In de tussentijd, het bedrijf wordt verwacht dat het vrijgeven van een Snapdragon 865+ volgende maand. Het zal de prime core-3.09 GHz, eens een flinke boost in vergelijking met de 2.84 GHz kloksnelheid van de huidige S865 chips.

En sommige bedrijven gebruiken die in de plaats als het gerucht heeft het dat de Snapdragon 875 zal zijn aanzienlijk duurder dan de toch al prijzig zijn voorganger. Het volledige pakket (inclusief de benodigde hardware voor draadloze connectiviteit) kost $250, omhoog van $150-160 voor de Snapdragon 865. De chip zal alleen gaan voor $130 vs $80 voor de 865.

Het ondersteunen van 100W waarschijnlijk draagt bij aan de kosten, maar Qualcomm is niet het enige bedrijf die werken. Momenteel zijn er diverse andere bedrijven bezig met het laden van de snelheden in dat bereik – Xiaomi heeft een demonstratie vorig jaar, vivo geplaagd 120 W Super Flitser wordt Opgeladen, Samsung kondigde een 100 W met USB-PD-chip van zijn eigen.