Ultra-rask laser-basert skriving av data til lagring enheter

0
38

Moderne livet dreier seg om data, noe som betyr at vi trenger nye, raske og energi-effektive metoder for å lese og skrive data på våre lagringsenheter. Optisk-baserte tilnærminger, som bruker laser pulser til å skrive data i stedet for magneter, har fått betydelig oppmerksomhet i løpet av de siste tiår følgende utvikling av alt-optisk svitsjing (AOS) for magnetiske materialer. Mens rask og energieffektiv, AOS har problemer med presisjon. Forskere ved Eindhoven University of Technology har utviklet en ny metode for nøyaktig å skrive data til en kobolt-gadolinium (Co/Gd) lag med en laser puls ved hjelp av en ferromagnetisk materiale som en referanse for å hjelpe til med skriveprosessen. Forskningen er publisert i Nature Communications.