Qatar Airways hervat vluchten naar twee extra Afrikaanse bestemmingen; Kigali, Rwanda en Nairobi, Kenia

0
22

Award-winnende luchtvaartmaatschappij nu vliegen naar acht Afrikaanse bestemmingen. Luchtvaartmaatschappij opereert nu 33 vluchten per week in Afrika.

googletag.cmd.push(function() {googletag.display(‘leaderboard0_728x90’);})

DOHA, QATAR Qatar Airways kondigt de hervatting van de diensten naar Jomo Kenyatta International Airport (NBO) – Nairobi, Kenia met 14 wekelijkse vluchten van en naar Kigali International Airport (KGL) – Kigali, Rwanda, met drie vluchten per week. Met de toevoeging van Kigali en Nairobi, de luchtvaartmaatschappij opereert nu 33 vluchten naar acht bestemmingen in Afrika, met inbegrip van Addis Abeba, Dar es Salaam, Djibouti, Kilimanjaro, Zanzibar en Tunis.

Een van de grootste passagiers-luchtvaartmaatschappijen tijdens de pandemie met een beloofde gestage schema dat nooit kleiner dan 30 bestemmingen, de nationale luchtvaartmaatschappij van de Staat van Qatar verbindt vele passagiers naadloos via de award-winnende huis en hub, Hamad International Airport (HIA) naar de belangrijkste bestemmingen via de snelle uitbreiding van het netwerk, zoals in Europa, Amerika, Azië en de Stille oceaan, via Doha.

Qatar Airways heeft een sterke relatie met Kenia en Rwanda met bijna 15 jaar van de activiteiten naar Nairobi en acht jaar van de activiteiten naar Kigali. De award-winnende luchtvaartmaatschappij begon lijndiensten van Nairobi op 15 November 2005, gevolgd door Kigali op 24 Maart 2012 en Mombasa op 9 December 2018.

Qatar Airways Group Chief Executive, Zijne Excellentie de Heer Akbar Al Baker, zei: “We zijn verheugd om te hervatten vluchten naar Nairobi en Kigali, voor een totaalbedrag van onze vluchten naar 33 vluchten per week in Afrika met acht bestemmingen. Qatar Airways heeft nog steeds een uitbreiding van het schema met nu meer dan 500 vluchten naar meer dan 75 bestemmingen. Tijdens de pandemie, Qatar Airways zijn geworden van de grootste wereldwijd opererende luchtvaartmaatschappij haar plannen in het nemen mensen thuis met de hoogste veiligheids-maatregelen. Ons brede netwerk van vluchten in deze moeilijke tijden heeft er voor gezorgd dat wij hebben gehouden up-to-date met de nieuwste internationale luchthaven van procedures. We zijn ook uitgevoerd met de meest geavanceerde veiligheid & hygiëne maatregelen aan boord van onze vliegtuigen en in ons huis en met een hub in de Hamad International Airport, die onlangs werd uitgeroepen tot de Beste Luchthaven in het Midden-Oosten voor het zesde jaar op een rij.

“Qatar Airways is de meest betrouwbare luchtvaartmaatschappij tijdens de pandemie en zal blijven zorgen dat de beloofde vijf-sterren service en gastvrijheid wordt geleverd over het netwerk. Wij hopen veel mensen komen een bezoek aan Kenia en Rwanda en de wereld te verkennen van de prachtige natuur en nog veel meer.”

Tijdens COVID-19 pandemie, Qatar Airways Cargo bleef de exploitatie van het geplande twee keer per week met een A330 vrachtschepen en vier keer per week met een Boeing 777 vrachtschepen naar Nairobi, samen met vracht-charters. Deze vluchten veel benodigde capaciteit, het ondersteunen van exporteurs en importeurs van en het brengen van essentiële medische benodigdheden. Met de hervatting van de passagiers vluchten naar Nairobi, de cargo carrier zal werken 20 vluchten in totaal, met een aanbod van meer dan 700 ton laadvermogen elke week, elke manier.

Qatar Airways heeft verder verbeterde de veiligheid aan boord maatregelen voor de passagiers en het cabinepersoneel. De luchtvaartmaatschappij heeft geïntroduceerd Persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) voor het cabinepersoneel inclusief handschoenen, maskers, veiligheidsbrillen en een nieuwe beschermende jurk die is aangebracht over hun uniformen. Een gewijzigde dienst dat vermindert de interactie tussen de passagiers en de bemanning aan boord is ook ingevoerd.

Aan boord van alle Qatar Airways passagiers worden nu geleverd met een gratis beschermende kit. In een ziplock zakje vinden ze een eenmalig gebruik chirurgische face masker, grote wegwerp poedervrije handschoenen en een handontsmettingsmiddel op basis van alcohol gel. De luchtvaartmaatschappij heeft ook geïntroduceerd besteedbaar gelaatsschermen voor volwassenen en kinderen. Passagiers die van Hamad International Airport (HIA) ontvangen hun gezicht schilden bij de check-in balies, terwijl het op andere bestemmingen, de gelaatsschermen zal worden verspreid op de boarding gates.

Om ervoor te zorgen reizigers kunnen het plannen van hun reis met de vrede van de geest, de luchtvaartmaatschappij heeft een uitbreiding van zijn reservering beleid te bieden nog meer keuze voor de passagiers. De luchtvaartmaatschappij zal de mogelijkheid een onbeperkt aantal datum verandert, en de passagiers kunnen hun bestemming zo vaak als nodig is, als het binnen de 5.000 km van de oorspronkelijke bestemming. De luchtvaartmaatschappij zal niet opladen tarieven verschillen voor de reis voltooid zijn vóór 31 December 2020, waarna tariefvoorwaarden zijn van toepassing. Alle tickets geboekt voor reizen tot en met 31 December 2020 zal zijn geldig gedurende twee jaar vanaf de datum van uitgifte.