Wheels24.co.za | Mercedes maak u-bocht over F1-deal, klaar om te ondertekenen een nieuwe Concorde-Overeenkomst

0
217

Mercedes aanmelden nieuwe F1-overeenkomst.

Het contract zou zien Mercedes in de F1 tot 2026.

Mercedes is een van de meest prominente teams in de F1 geschiedenis.

Voor meer autorijden verhalen, ga naar www.Wheels24.co.za

Mercedes team chief Toto Wolff zei op vrijdag de kampioenen waren van mening veranderd en waren nu klaar om te ondertekenen Formule 1 van de bindende overeenkomst.

Wolff interventie komt een week na de duitse constructeur zei dat ze niet zou ondertekenen van de ontwerp-Concorde-Overeenkomst voor 2021 en verder.

Spreken op een video persconferentie op de spaanse Grand Prix, de Mercedes team chief stelde hij had geaccepteerd dat het onmogelijk was voor de teams om te worden verenigd, en voor Mercedes, een pragmatische en unieke aanpak het beste zou zijn.

Wolff zei: “ik ben behoorlijk vocaal na afloop van de bijeenkomsten die we hadden, binnen het team, om te zeggen: ‘dit is wat we nodig hebben en dit is de verduidelijkingen die we nodig hebben om vooruit te komen’. Maar ik heb het veranderd mijn mening van Silverstone voor de exacte reden dat ik u gezegd heb – ik denk niet dat de teams ooit zal worden verenigd.

“Iedereen probeert te bereiken wat aanbiedingen buiten. Er is een schuld van cultuur in de media, zodat we hebben besloten om verder te gaan met Vrijheid.”

Volg @Wheels24

Bekijk dit bericht op Instagram

Een post gedeeld door Mercedes-AMG F1 (@mercedesamgf1) op Aug 8, 2020 om 12:16am PDT

Aan de verduidelijking

Wolff duidelijk gemaakt dat hij had gezocht naar een vorm van collectieve onderhandelingen dat zou ervoor zorgen dat de teams waren verenigd, maar dit was mislukt. Als een resultaat, hij was begonnen te werken aan regelingen ontworpen om te passen bij Mercedes alleen.

“Ik heb een aantal zeer constructieve gesprekken met Chase (Carey, F1 chief executive) over het afgelopen weekend en de meeste van de verduidelijkingen die we wilden bereiken hebben besproken… ik heb het gevoel dat we op een goed moment zijn om het ondertekenen van de Concorde-Overeenkomst en verder gaan.”

Mercedes weigerde de overeenkomst te ondertekenen vooruit van de oorspronkelijke deadline van augustus 13, maar zijn waarschijnlijk te doen vóór 18 augustus de langere termijn-date.

Indien niet, is er een laatste deadline van 31 augustus.

De overeenkomst – vernoemd naar de Place de la Concorde in Parijs waar de eerste deal tussen de teams, de sport en de uitspraak lichaam werd voltooid in 1981 – is een commerciële overeenkomst tussen het team en de sport is voor vijf jaar uit 2021-26.

BLIJF op de hoogte van de nieuwste Wielen nieuws door u te abonneren op onze GRATIS nieuwsbrief.

Bekijk dit bericht op Instagram

Een post gedeeld door Mercedes-AMG F1 (@mercedesamgf1) op Aug 7, 2020 op 6:56am PDT

Ongelukkig met clausules

Mercedes uitgelegd dat zij ongelukkig waren met een aantal bepalingen die overeengekomen was, door de meeste van de andere teams, waardoor Ferrari om meer prijzengeld, omdat ze de langste staat van dienst en meest historische team en het geven van de italiaanse outfit een recht van veto uit te spreken over wijzigingen van de regels.

Wolff zei op Silverstone die Mercedes had “niet behandeld zoals ze zouden moeten zijn”, toe te voegen dat de teams waren ‘de kont’ van Liberty Media in het openbaar, maar minder compliant zijn in privé.

Hij legde uit: “Wat gefrustreerd mij was dat wij, als de teams niet in staat zijn echt meedoen om een gemeenschappelijk standpunt. Niet op een manier dat gaat in tegen Vrijheid of FOM (Formula One Management), helemaal niet, maar we hebben deze vergaderingen en iedereen lijkt te zijn geïnteresseerd in dezelfde verduidelijkingen en dezelfde soort mark-up voor contracten die nodig zijn.

“Dan laten we de vergaderingen en lucht, hoor ik meningen die verschillen heel veel van wat er werd gezegd in de vergadering. Dat is een bepaalde frustratie. Ik weet niet waarom dat gebeurt. Ik heb het verduidelijkt mijn positie heel duidelijk met degene die ik denk dat de pick-up van de telefoon onmiddellijk zodra de vergadering is afgelopen.

“Ik ben op een punt gekomen dat we, als we niet in staat ons, als de teams hebben een gezamenlijke stand-punt voor de voordelen van de teams, dan moeten we terug en hebben onze eigen.”

Bekijk dit bericht op Instagram

Een post gedeeld door Mercedes-AMG F1 (@mercedesamgf1) op Aug 4, 2020 op 6:09 am PDT