Oppo onthult 150W SuperVOOC-Oplader en batterijhersteltechnologie, demonstreert 240W opladen

0
1822

Slechts een paar dagen geleden onthulde Oppo het find X5 vlaggenschip duo, dat de nieuwe 80W SuperVOOC ondersteunt. Vandaag op de MWC presentatie van het bedrijf aangekondigd wat komt volgende – een opgewaardeerd systeem dat bijna het dubbele van de macht.

In een laboratoriumtest laadde het aankomende 150w SuperVOOC-systeem een prototype-telefoon met een 4,500 mAh-batterij van 1% tot 50% in slechts 5 minuten en kwam helemaal tot 100% in een totaal van 15 minuten (dit was met het apparaat ingeschakeld, maar inactief en in vliegtuigmodus). Ter vergelijking: de oudere 65W-lader heeft ongeveer 40 minuten nodig om tot 100% te komen.

Het nieuwe systeem introduceert een 150w SuperVOOC oplader. Dankzij de gan-technologie meet de lader 58 x 57 x 30 mm en weegt hij 172g. deze is niet veel groter dan de oude 65W SuperVOOC-adapter van Oppo. Dit betekent ook dat de adapter een vermogensdichtheid heeft van 1,51 W/cmÂ3, veel hoger dan een typische Lader.

Hoewel VOOC tech is eigen (met 1,786 patenten verleend en 1,604 nog steeds in behandeling), de nieuwe lader ondersteunt de standaard USB Power Delivery en PPS-protocollen die worden gebruikt door telefoons, laptops en andere gadgets.
Vergelijking van grootte: Oppo ‘ s nieuwe 150w SuperVOOC-oplader, de oude 65W-Oplader en de 61W-oplader van Apple

Hoe dan ook, de lader uitgangen 7.5 A bij 20V. in de telefoon zijn twee batterijcellen, elk met een eigen laadpomp, die de inkomende elektriciteit converteert naar 5V/15A en voedt die in de batterij.

Oppo ging op twee manieren in op de bezorgdheid over de levensduur van de batterij. De eerste is de Battery Health Engine, die gebruik maakt van een aangepaste chip om de batterij te beheren. Bij laboratoriumtests behield een batterij 80% van zijn capaciteit na 1.600 volledige laadcycli (het dubbele van het industriegemiddelde van 800 cycli).

Dit is deels te danken aan het Smart Battery Health algoritme, dat constant de negatieve elektrode controleert om het voorkomen van dode lithium-ionen te minimaliseren die gevangen raken en niet in staat zijn om lading te dragen (het verliezen van lithium op die manier is wat de capaciteit van de batterij vermindert). De Oppo Find X5-serie heeft al de Batterijgezondheidsmotor.

De Battery Healing-technologie pakt een ander probleem aan. Het batterijontwerp dat Oppo gebruikt, bevat een Solid Electrolyte Interface( SEI), een duurzame film op de elektroden van de batterij die ze beschermt tegen afbraak. Battery Healing verwijst hier naar een speciale formule voor de elektrolyt die continu de SEI-laag repareert terwijl de batterij laadt en ontlaadt. Dit houdt de elektroden in goede conditie, wat de prestaties van de batterij verbetert en de levensduur verlengt.

De eerste telefoon die gebruik maakt van het 150W-oplaadsysteem zal eigenlijk een OnePlus-apparaat zijn, komende in het kwartaal April-juni. Trouwens, Realme kondigde eerder vandaag ook 150W oplaadtechnologie aan.

Het bedrijf onthulde dat het werkt aan het verbeteren van SuperVOOC ter ondersteuning van 200W en meer laadsnelheden. Het heeft al een werkend prototype van een 240W – systeem-de 4.500 mAh binnen laadt op tot 100% in slechts 9 minuten. Laten we herhalen dat een volledige batterijlading minder dan 10 minuten duurt. Hier is het prototype dat precies dat doet op video:

De tijd tot 50% is ook verbijsterend, slechts 3 minuten en 30 seconden. Dit wordt bereikt door het SuperVOOC-systeem uit te breiden om 24V/10A naar de telefoon te sturen en drie laadpompen te gebruiken om die om te zetten naar 10V/24A. dit is slechts een demo, hoewel het nog even zal duren voordat 240W opladen verschijnt op de massamarkttelefoons (maar 150W zal binnenkort een realiteit zijn).